Miként edzünk otthon TV előtt alakformáló DVD-re?

Biztos vagy benne, hogy jól másolod az edző mozdulatait?

DVD

Az otthoni DVD-s torna hátránya, hogy az óraadó nem tudja korrigálni a hibáidat. Legjobb, ha egész alakos tükröt teszel magad mellé,hogy folyamatosan tudd ellenőrizni a mozgásod. Törekedj arra is, hogy mindkét oldalra egyformán dolgozz. Mindig a gyengébb oldal diktálja a tempót, tehát ne végezz több ismétlést az erősebb karra, lábra hogy egyforma legyen a terhelés. Egyes DVD-ken előfordul olyan gyakorlat, ahol elszámolja magát az előadó, vagy a vágás miatt elcsúszik az ismétlésszám és az egyik oldalra több terhelés jut. Te ne kövesd el ezt a hibát, számolj magadnak! Az sem gond, ha lassabban dolgozol. Csak akkor vedd fel a diktált ritmust, ha már hibátlanul végre tudod hajtani a feladatot. Az a legjobb, ha megnézed a mozdulatot, majd megállítod a képet és tükör előtt gyakorolsz. Addig nem szabad sok ismétlést végezni, míg egyetlen szabályos mozdulatot sem tudsz végrehajtani. Vannak olyan gyakorlatok, például a guggolás, ami segédeszköz nélkül kellően erős combok hiányában kivitelezhetetlenek és ízületi károsodást eredményeznek. Ne erőlködj, használj segédeszközöket nyugodtan, mondjuk egy szék háttámláját és erősödj hozzá a feladathoz!
A kézi súlyzó, bokasúly és egyéb eszközök kiválasztásánál az alábbi szempontokat vedd figyelembe!

  • Ne csússzon a felületük. Súlyos károkat okozhatsz a saját lakásodban egy esetleges reptetéssel.
  • Súlyuk csak akkora legyen, amivel nem erőlteted túl magad. Vigyázz az ízületeid épségére. Nem az a cél, hogy a sorozat végére „leszakadjon” a karod, hanem, hogy kellemesen elfáradj.
  • Könnyen meg lehessen fogni, ne akadályozzon a mozgásban.

Jó tanács, hogy torna előtt alaposan szellőztesd ki a helységet, mert a több oxigén kitartóbb munkavégzést eredményez, így hatékonyabb lesz az edzésed. Javaslom még a tornák váltogatását, hogy mindig legyen kihívás és ne und meg!

Egy hozzászólás

  1. 2016. július 8. péntek küldte be ekkor: 01:16 | Permalink

    fridrisch dit :Au Gabon on a des faux opposants, ils vont l&pqsuo;orposition des postes et non pour les interets du peuple qui parlent. on invite les gens on dit on ne prend pas part, mais avec vous ou sans vous la racontre s’est bien passée. pitie de vous,

Hozzászólás beküldése

Az e-mail címedet soha nem tesszük közzé/osztjuk meg másokkal. A szükséges mezőket * jelzi.

A hozzászólásod beküldésével automatikusan hozzájárulsz az oldal adatvédelmi szabályzatának elfogadásához.