Mozarellás tőkehal recept

Hazánk ma is az egyik legkevesebb halat fogyasztó ország a világon, az egy főre jutó éves halfogyasztás 2-3 kg között van. Ezzel az igen gyorsan elkészülő recepttel szeretnénk mindenki kedvét meghozni a rendszeres halfogyasztáshoz, mert egészséges táplálkozásban kiemelten fontos szerepe van.

mozarellás tőkehal

Volt még itthon egy tizenkét dekás tőkehal-szeletem, amit nem akartam sem panírozgatni, sem lisztben forgatni, és úgy megsütni. Nem mintha baj lenne ezekkel a módszerekkel, de ahhoz sem volt kedvem, hogy a tűzhely mellett álljak és figyeljem, ahogy sül, de a főzőlap letakarításához sem. Ráadásul elég vékony volt a szelet, nehéz lett volna megfordítani úgy, hogy ne essen szét. Egészen normális, érett koktélparadicsomot vettem, úgyhogy csak rápakoltam egy kis paradicsomot és sajtot, és negyed óra alatt megsütöttem a sütőben.

 

 

Hozzávalók
(1 fős adag)

fél gömb mozzarella
1 nagy vagy 2 kisebb szelet tőkehalfilé (ha mirelit, kiolvasztva)
olívaolaj
só, bors
4-5 darab koktélparadicsom
bazsalikom

Egy kis tepsit vékonyan kiolajozok, belefektetem a halat, és előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeveréssel). A koktélparadicsomokat félbevágom, és a mozzarellát kis darabokra tépkedem.
A paradicsomot a halra teszem (vágott oldallal lefelé, hogy ne guruljanak le), megszórom a sajttal, sóval, borssal fűszerezem, és friss bazsalikomot tépkedek rá, vagy rászórok 2 csipet szárítottat. Kb. 15-20 perc alatt megsütöm, és salátával tálalom.

forrás:noilapozo.hu

Véleményem: könnyű, egészséges nyári étel, gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Hozzászólás beküldése

Az e-mail címedet soha nem tesszük közzé/osztjuk meg másokkal. A szükséges mezőket * jelzi.

A hozzászólásod beküldésével automatikusan hozzájárulsz az oldal adatvédelmi szabályzatának elfogadásához.