A palacsintát is készítheted egészségesen! – recept Ildikó konyhájából Reni és mindannyiunk örömére

Kedves ismerősöm, Reni holnap palacsintát fog sütni gyereknapra, nem is keveset. Miután nagyon szereti, óriási a kísértés, hogy degeszre egye vele magát. Hogy ez ne jelentsen gondot, egészséges palacsinta receptet kapott Ildikótól, amit megosztok Veletek.

Reni: holnap temérdek palacsintát kell sütnöm (gyereknap lesz a suliban, arra kell)… mit (t)egyek? 😀 azonkívül hogy megsütöm, kb mennyit szabad enni belőle és mikor utoljára? :) és nem utolsósorban milyet? nagyon szeretem:)))))

Reni az utóbbi két hónapban azon dolgozott, hogy megregulázza étkezési szokásait és sportosabb, egészségesebb életmódra váltson. Ezért is óriási a dilemma, hogy mitévő legyen?! Közös barátunktól az alábbi választ és receptet kapta, amit Veletek is megosztok.

Ildikó: Nem hízol tőle, ha sütés közben párat bekapsz (palacsintát) leitatva és üresen! Még délelőtt! Én így szoktam, mert a szagok is eltelítenek közben, aztán utána már nincs kedved enni. Ja, és jó vékony palacsinta legyen, 1.5%-os tejből! Van egy diétás palacsintareceptem. Zabpehely liszt helyett, és édesítő cukor helyett. :)

Zabpelyhes palacsinta recept: 10dkg darált vagy apró szemű zabpehely, 1dl 1.5%-os tej, 1.5dl ásványvíz, pici tengeri só, édesítőszer, 3 tojás,olívaolaj sütéshez. A hozzávalókat csak rövid ideig verjük keverővel. A serpenyőt nagyon vékonyan kenjük ki az olajjal és a tésztát elegyengetjük olyan vékonyra, amennyire csak lehet.

Töltelék: zsírszegény túró, vaníliás fehérje, reszelt citromhéj keveréke.

Próbáljátok ki és fogyasszátok egészséggel!

 

7 hozzászólás

  1. Lidi
    2012. június 1. péntek küldte be ekkor: 08:12 | Permalink

    Nekem ez az egyik kedvenc palacsinta alapom:
    http://www.nosalty.hu/recept/dietas-palacsinta

    • 2012. június 1. péntek küldte be ekkor: 10:11 | Permalink

      Köszönöm Lidi, ez is egy jó recept!

  2. Bata Reni
    2012. június 1. péntek küldte be ekkor: 10:31 | Permalink

    Nagyon hálás vagyok, köszönöm a receptet!!

  3. Bata Reni
    2012. június 1. péntek küldte be ekkor: 18:23 | Permalink

    Annyira jó ez! Hála Nektek, túléltem a nagy halom palacsinta sütését, nagyon-nagyon köszönöm az ötleteket!! Elkészítettem a zabpelyhest is, isteni finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom, nem is kellett bele töltelék, mert elfogyott, mire oda került volna a sor. Tudtam én, hogy jó helyen kell megkérdezni :)

  4. 2015. február 22. vasárnap küldte be ekkor: 12:38 | Permalink

    Én most sütöttem először de sósan mert hortobágyi húsos palacsinta lesz belőle:)Na üresen is:)gyon finom

    • 2015. február 22. vasárnap küldte be ekkor: 12:40 | Permalink

      Üresen is nagyon finom.Kicsit össze keveredtek a betűk az előbbi hozzá szólásomban:)

Hozzászólás beküldése

Az e-mail címedet soha nem tesszük közzé/osztjuk meg másokkal. A szükséges mezőket * jelzi.

A hozzászólásod beküldésével automatikusan hozzájárulsz az oldal adatvédelmi szabályzatának elfogadásához.