Fogyókúrás, egyszerű ételek Barátaim gyűjteményeiből

Bognár Edinát, Béres Andit és Mézes Életet a Facebookon ismertem meg. Közös jellemzőjük, hogy nagyon szeretnek főzni, szeretnek másoknak kedveskedni, egészségesen élnek és nem rejtik véka alá tudományukat. Összegyűjtött receptjeiket blogokban publikálják, hogy segítségül szolgáljanak mindenki örömére.

Ezekből a receptekből választottam néhányat, ami egyáltalán nem volt könnyű feladat a rengeteg étel közül.

Dina receptje:

Cukkini lepény

Hozzávalók:

  • 2 kicsi cukkini
  • 1 kis pohár tejföl
  • só, bors
  • kevés friss aprított petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • liszt, amennyit felvesz (nálam ch csökkentett)
  • olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
Mindkét cukkinit meghámozzuk, kikanalazzuk a magos belsejét. Ha még fiatal a cukkini, akkor nem is szükséges, főleg, ha csak apró magok vannak benne.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzátörjük a két tojást, a ráöntjük a tejfölt, a zúzott fokhagymákat, a petrezselymet, borsozzuk, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy olyan sűrű legyen, mint a tócsni vagy berét vagy lapcsánka (ki, hogy ismeri).
Közvetlenül sütés előtt szoktam csak sózni.
Kanállal adagoljuk a forró olajba vagy kókuszzsírba a masszát, megvárjuk, míg szép aranybarnára sül, majd leitatjuk róla a felesleges olajat.
Állagra hasonló, mint a tócsni, kicsit puhább, mint a krumplis változata.
Akár köretként, vagy fokhagymás tejföllel magában is fogyasztható.

Andi receptje

Rozsdás csirkemell rozmaringos sütőtökkel

A ropogósra sült, fűszeres  csirkemell mellé nagyon jól passzolt az édes sütőtök köretként.
Készült még néhány étel a konyhámban ebből az alapanyagból.Hamarosan jövök velük….úr isten ha egész nap ezt csinálhatnám….de jó lenne…

Személyenként 2 szelet csirkemell filét bepácoltam a Fűszerész féle grillpáccal ami Provance névre hallgat.
Hagytam fél órát állni addig elkészítettem a köretet.
A tököt megpucoltam és hasábokra vágtam.2 személyre 40 dkg volt a tök.1 ek vajat és 1 ek olívaolajon elkezdtem párolni.Só,bors,csipet édesítő,2 ág friss rozmaring került bele. Kevés chilit szórtam rá és 1 dl kókusztejjel elkevertem és megpároltam.Roppanósan puhára.Nem szeretem mikor szétesik valami.
A hűst teflonban megsütöttem és a rozmaringos körettel tálaltam.

30 perces vacsora, ebéd.

Andi blogja: www.edesenegeszsegesen.hu

 

Mézes Élet receptje

Mozzarellás spenót

Ahhoz képest, hogy a klasszikus spenót nem tartozik a kedvenceim közé, ez…..na ez nagyon is. Eddig még csak fagyasztott változatból próbáltam, már alig várom, hogy jöjjön a friss is. Fontos, hogy ne a pürésített változatból készítsük, hanem a levelesből. Nem, tudom, hogy máshol lehet-e kapni, én kerestem több helyen is és eddig csak a (muszáj reklámoznom) Tescoban kaptam.

Hozzávalók (1 bő adaghoz):

  • 20-25 dkg spenót (fél zacskó)
  • 1 zacskó mozarella
  • 1 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • vaj

Elkészítés

  • Kevés vajon pároljuk meg a spenót gömböket
  • Ízesítsük sóval, valamint tegyük hozzá a zúzott fokhagymát.
  • Öntsük hozzá a tejszínt és keverjük el.
  • Adjuk hozzá a feldarabolt mozarellát és főzzük össze az egészet.

 

Mézes Élet blogja: http://mezeselet.blogspot.hu/

 

Hozzászólás beküldése

Az e-mail címedet soha nem tesszük közzé/osztjuk meg másokkal. A szükséges mezőket * jelzi.

A hozzászólásod beküldésével automatikusan hozzájárulsz az oldal adatvédelmi szabályzatának elfogadásához.