Dekánként hízunk, így kell fogyni is!

Emberek milliói gyötrik magukat nap, mint nap sanyargató fogyókúrákkal, éheznek, vagy akár kés alá is fekszenek az eredmény érdekében. Azonban a kilók hirtelen leolvadása nem ugyanolyan lassú folyamat, mint az elhízás. A fogyókúrák helyett az ÉLETMÓDVÁLTÁS a tartós eredmény titka.


Megvan az elhatározás, kitűzted a leadandó kilók számát is, már csak egyvalami hiányzik, a biztos sikert ígérő módszer, ami nemcsak hatékony, hanem gyors is.

Dr. Révész Edit orvos-tanácsadó véleménye szerint elengedhetetlen, hogy fogyásunkat szakemberi segítséggel, orvosi ellenőrzés mellett folytassuk. “Először is át kell alakítani életünket és a sportolást, a testmozgást beépíteni a mindennapjainkba, hiszen enélkül maradandó eredményt elérni, szinte lehetetlen.”

A szakember tapasztalata szerint sok emberből éppen a komoly elszántság hiányzik a kilókkal szembeni harcban, az első nehézségnél feladják a küzdelmet. Pedig minden az agyban dől el és túlsúly esetén is pszichés problémával kell megküzdenünk. Lehet bármilyen jó a diéta, vagy a kiválasztott edzésmód, ha nem vagyunk elég elszántak.

Emellett muszáj feltérképezni a fogyni vágyó közvetlen környezetét is, a családjában lévő étkezési szokásokat. A család jelentős motiváló erőt adhat a páciensnek, ha támogatja őt a helyes életvitelben, de a hozzátartozók negatív hozzáállása éppen ennyire visszahúzó is lehet.

A helyes diéta kialakítása előtt ismerni kell, hogy a páciens milyen életmódot folytatott előtte, nehogy egészségügyi problémák merüljenek fel. Ezért szükséges minden esetben orvosi segítséget kérni. A legfontosabb pedig a türelem, hiszen siettetni a fogyást sem szabad, mert a hirtelen súlyvesztés igen súlyos következményekkel járhat.

Sztároknál gyakran figyelhetjük meg, hogy rövid idő alatt szabadulnak meg felesleges kilóiktól, azonban ezeket szinte röviddel utána vissza is hízzák. Ennek oka, hogy nem hosszútávú programmal fogynak, így az eredmény nem tart sokáig.

Az sem ritka a sikertelen diétázók körében, hogy a sebészi beavatkozást választják céljuk elérése érdekében, vagy gyógyszereket szednek, hogy megszabaduljanak kilóiktól.

A kilókkal szembeni harchoz tehát több módszert is választhatunk, de egyet ne feledjünk, ha hosszútávú eredményt akarunk elérni, adjunk időt testünknek. A plusz kilók sem pár nap alatt ugrottak fel testünkre, így türelmesnek kell lennünk a fogyás alatt is.

Ezt a cikket a lifenetwork-ön találtam.

>>>Étkezési tanácsaimat itt olvashatod<<<

>>>Váltott műszakban dolgozol? Éjszakai műszakot is vállalsz?<<<

Hozzászólás beküldése

Az e-mail címedet soha nem tesszük közzé/osztjuk meg másokkal. A szükséges mezőket * jelzi.

A hozzászólásod beküldésével automatikusan hozzájárulsz az oldal adatvédelmi szabályzatának elfogadásához.