Két Hercegnő bonyodalmai a pulzusmérő órával, avagy gyakorlati tanácsok az órák használatához

Egyszer volt, hol nem volt, de annyi biztos, hogy igaz volt, volt egyszer két kedves Hercegnő, Tünde és Era akik kitalálták, hogy megszabadulnak súlyfeleslegüktől. Meg is kérték az öreg királyt, hogy adjon nekik segítséget.

Az öreg király bölcs volt és óva intette a két forró fejű kalandort, hogy ne rohanjanak fejjel a falnak! Így szólt az öreg király:
– Kis Hercegnők, óvatosak legyetek az úton, mert szörnyű veszélyekkel kell szembe néznetek, ha letértek arról a keskeny ösvényről, mely célotokhoz elvezet! Ha túl lassan mentek, sose értek oda, ha túl gyorsan, akkor a cél előtt elfáradtok és a sikertelenség teszi keserűvé szájatok. Adok én néktek segítségképpen egy-egy pulzusmérő órát, hogy veletek legyenek a harcban. Így nem kell sokat törni a kobakotokat, elég követni az órák útmutatását és siker koronázza küldetéseteket.
– Köszönjük Királyunk, mondták és fel is kerekedtek a Nyulak szigetére, hogy teljesítsék az első feladatot: 60perc gyaloglás zsírégető zónában.

Beállították az óráikat és nekivágtak a távnak, de amint elindultak, rettenetes dolog történt. A két órába beleköltözött az ördög. Össze-vissza kalimpáltak, hol 45-öt mutattak, hol 228-at. Kétségbeesésükben azt sem tudták, hogyan fogják teljesíteni az első feladatot. Szerencsére a hitük nem hagyta el őket, így végigbukdácsolták az egy órát, de mintha vaktában kellett volna átrohanniuk egy aknamezőn, tényleg csak a vak szerencsének köszönhetik, hogy nem esett bajuk.

Visszatérve a küldetésből meg is kérdeztek engem a közösségi pulzus-kurzus vezetőjét, vajon mi lehetett a gond az órákkal, mert az öreg király nem mondta el nekik, hogy ilyen fene dolgok is történhetnek.

Kedves Hercegnők, amikor az óra bolondságokat mutat, az alábbi problémákra lehet gondolni:
– nem lett bevizezve a mellkasi pánt, mielőtt felvettétek, ezáltal rossz volt a jelátvitel a bőrötök és a jeladó között
– elkezdett lemerülni a mellkasi jeladóban az elem
– amennyiben nem digitálisan kódolt a jelátvitel, hajlamosan az órák összegerjedni és ilyenkor irreális értékeket mutatnak. Ez elő szokott fordulni kódolt óráknál is. Megelőzhető, ha egymással ellentétes oldalon viselitek az órát és kellő távolságot tartotok egymás melletti használatkor.
– a műanyag pántokat célszerű olykor-olykor mosogató szerrel zsírtalanítani, hogy ne gátolja a jelvezetést
– textil pántok fémszálakkal vannak szőve, gyakori mosástól elhasználódhatnak és megszűnhet a folyamatos jelátvitel.
– egyes futógépek motorja képes bizonyos óratípusok adatátvitelét befolyásolni, korlátozni, így az használhatatlanná válik.

Az okos Hercegnők megfogadták a jó tanácsot és hálájuk jeléül örökre szívükbe fogadták a pulzus mestert.

Ugye milyen tanulságos kis mese volt gyerekek?!? Osszátok meg barátaitokkal, hogy ők is tanulhassanak belőle!

További hasznos tanácsokat itt is olvashattok: >>>Edzés pulzuskontrollal<<<

Hozzászólás beküldése

Az e-mail címedet soha nem tesszük közzé/osztjuk meg másokkal. A szükséges mezőket * jelzi.

A hozzászólásod beküldésével automatikusan hozzájárulsz az oldal adatvédelmi szabályzatának elfogadásához.