Fogyókúrás, egyszerű ételek Barátaim gyűjteményeiből
Bognár Edinát, Béres Andit és Mézes Életet a Facebookon ismertem meg. Közös jellemzőjük, hogy nagyon szeretnek főzni, szeretnek másoknak kedveskedni, egészségesen élnek és nem rejtik véka alá tudományukat. Összegyűjtött receptjeiket blogokban publikálják, hogy segítségül szolgáljanak mindenki örömére.
Ezekből a receptekből választottam néhányat, ami egyáltalán nem volt könnyű feladat a rengeteg étel közül.
Dina receptje:
Hozzávalók:
- 2 kicsi cukkini
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors
- kevés friss aprított petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- liszt, amennyit felvesz (nálam ch csökkentett)
- olaj vagy kókuszzsír

Közvetlenül sütés előtt szoktam csak sózni.
Andi receptje
Rozsdás csirkemell rozmaringos sütőtökkel
A ropogósra sült, fűszeres csirkemell mellé nagyon jól passzolt az édes sütőtök köretként.
Készült még néhány étel a konyhámban ebből az alapanyagból.Hamarosan jövök velük….úr isten ha egész nap ezt csinálhatnám….de jó lenne…
Személyenként 2 szelet csirkemell filét bepácoltam a Fűszerész féle grillpáccal ami Provance névre hallgat.
Hagytam fél órát állni addig elkészítettem a köretet.
A tököt megpucoltam és hasábokra vágtam.2 személyre 40 dkg volt a tök.1 ek vajat és 1 ek olívaolajon elkezdtem párolni.Só,bors,csipet édesítő,2 ág friss rozmaring került bele. Kevés chilit szórtam rá és 1 dl kókusztejjel elkevertem és megpároltam.Roppanósan puhára.Nem szeretem mikor szétesik valami.
A hűst teflonban megsütöttem és a rozmaringos körettel tálaltam.
30 perces vacsora, ebéd.
Andi blogja: www.edesenegeszsegesen.hu
Mézes Élet receptje
Ahhoz képest, hogy a klasszikus spenót nem tartozik a kedvenceim közé, ez…..na ez nagyon is. Eddig még csak fagyasztott változatból próbáltam, már alig várom, hogy jöjjön a friss is. Fontos, hogy ne a pürésített változatból készítsük, hanem a levelesből. Nem, tudom, hogy máshol lehet-e kapni, én kerestem több helyen is és eddig csak a (muszáj reklámoznom) Tescoban kaptam.
Hozzávalók (1 bő adaghoz):
- 20-25 dkg spenót (fél zacskó)
- 1 zacskó mozarella
- 1 dl tejszín
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- vaj
Elkészítés
- Kevés vajon pároljuk meg a spenót gömböket
- Ízesítsük sóval, valamint tegyük hozzá a zúzott fokhagymát.
- Öntsük hozzá a tejszínt és keverjük el.
- Adjuk hozzá a feldarabolt mozarellát és főzzük össze az egészet.
Mézes Élet blogja: http://mezeselet.blogspot.hu/