Katalin féléves sikersztorija, azaz egy átváltozás kezdete (40 fölött is van élet)

KatalinA történetem ott kezdeném, hogy tavaly nyáron elhatároztuk, hogy 20. házassági évfordulónkat azzal ünnepeljük meg, hogy egy hajós búvár szafarira megyünk Egyiptomba a családdal.

Már az alapismereteket elsajátítottuk, és nagyon megtetszett az egész családnak kivétel nélkül. De talán Én magamon éreztem a legjobban, hogy az évek bizony kikezdték az állóképességemet, nagyon elfáradtam egy – egy ilyen túra alkalmával…

Zsani, a manikűrös akihez járok, Ő ajánlotta Istvánt, hogy kezdjek el edzőterembe járni és segítségemre lesz. Persze nagy vívódások közepette elmentem, de akkor még nyáron nem kerestem meg Istvánt személyesen, hanem első felindulásból vettem egy 10 alkalmas E-fit bérletet. Örömmel tapasztaltam, hogy hölgy tartja az órát, így mivel elvonultunk egy külön helységbe, nem kellett szégyellnem, ha nem megy úgy egy feladat, vagy ilyesmi. ( köszi Zsani 🙂 )

Nyár végén kerestem meg Istvánt a problémámmal, minden lélekjelenlétemet összeszedve, lehet nálam nincs is szégyenlősebb a világon – A pulzusom kb. 200 volt, így neki kezdeni egy állapot felmérésnek ?!?! – Ő akkor rám nézett és annyit mondott : Nem baj, ha ruhatárcsere lesz? Végül is ez legyen a legnagyobb baj.

Elkezdtünk együtt dolgozni! Ezt azért tartom fontosnak kihangsúlyozni, mert a személyi edzés nem annyiból áll, hogy bemész a terembe az edzőhöz és jól viselkedsz, megcsinálod a feladatot, aztán kaszát-kapát eldobsz. Innentől kezdve, majdnem mindenről tudni kell az edződnek! Mikor fekszel, mikor kelsz, mit eszel, stb.

Kb. 6 hetet azzal töltöttem, hogy a kardió gépeken javuljon a terhelhetőségem. Utána az E-fittel kombinálva elkezdtem a tényleges edzéseket Istvánnal. Az első alkalom emlékezetes marad szerintem mind a kettőnknek. Közben elkezdtem figyelni az étkezésemre, és egyre jobban mentünk bele a gyakorlatokba, egyszer majdnem el is ájultam! ( tényleg?? erre nem is emlékszem 🙂 )

6 hónapja járok rendszeresen edzeni, jelentősen javult az állóképességem, olyan feladatokat megtudok már csinálni, amit az elején nem vagy alig. Ez alatt az idő alatt 14 kg feleslegtől szabadultam meg. Olyan dolgokra is rávett István, amire magamtól nem vállalkoztam volna, jelentkeztem erre a „Mire vagy képes három hónap alatt „ játékra is, természetesen nagy megelégedéssel elért eredménnyel. Hiszen az edzésekkel végzett életmódváltás az Én koromban is, olyan átalakulást eredményezett, amit nem hittem volna el, ha csak mesélik nekem. A játék számomra a végén túl komolytalanná vált, így kértem a nyilvánosság mellőzését. Időközben rájöttem, hogy nincs szükségem sem anyagilag, sem emberileg ilyen fajta megmérettetésre.

Otthon is folyamatos fotózást tartottunk a párommal, így hétről-hétre nyomon tudtuk követni a változást. A képekkel és a történetemmel sok hasonló korú és sorsú nőnek szeretnék motivációt adni, hogy ha igazán akarsz változtatni, és kitartóan teszel érte akkor az eredmény nem marad el. Már a közvetlen környezetemből is nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam.

Csak azt tudom mondani mindenképpen nyertem azzal, hogy elkezdtem változtatni az életemen! Visszakaptam vele egy jobb közérzetet, sokkal jobban érzem a bőrömben magam nőként is és elindult az átváltozás!

Toldi ZsuzsiNem utolsó sorban egy nagyszerű embert ismerhettem meg Istvánban. Remélem sok évet tudunk együtt „dolgozni még” – Olyan testet szeretnék, mint Toldi Zsuzsinak van ( Feladtad a leckét, de állok elébe! Az együtt töltött edzések során bebizonyítottad, hogy ennek akadálya NINCS!)

Most már készülődnöm kell, mert ma van a házassági évfordulónk és valami meglepetéssel készült a Párom.

Klein Istvan Szemelyi EdzoKatalin első fél éve azzal telt, hogy megismerkedett egy olyan mozgáskultúrával, környezettel, életformával, aminek megvannak a maga sajátosságai, nehézségei. Sokkal inkább ez adja a dolog nehézségét, mint az, hogy a biológiai törvényszerűségeket használva terhelhetővé teszünk egy emberi szervezetet, majd rendszeres, tudatos edzéssel egyre nagyobb és nagyobb munkának vetjük alá, ezzel kényszerítve ki a változást.

A siker kulcsa, hogy legyen egy CÉL, ami miatt hajlandó vagy változtatni az eddigi életeden, hajlandó vagy bizonyos dolgokat háttérbe, másokat pedig előtérbe helyezni.

A következő lépés, hogy megismerd Önmagad, pillanatnyi határaidat és legyen benned akarat és mersz, hogy ki akarj és ki merj lépni a határaidon túlra. Mi kell még? HIT! Hidd el, hogy Te is képes vagy rá, az én dolgom megmutatni, hogyan.

A képek dátumai: szeptember 28., december 20., március 15.

átváltozás

Hozzászólás beküldése

Az e-mail címedet soha nem tesszük közzé/osztjuk meg másokkal. A szükséges mezőket * jelzi.

A hozzászólásod beküldésével automatikusan hozzájárulsz az oldal adatvédelmi szabályzatának elfogadásához.