György, aki 147kg-ról indul, a fogyáshoz és az állóképességének javításához kért segítséget

FB MANKedves István,

Nekem egy otthon végezhető edzéstervre volna szükségem fogyáshoz. Mivel az elkövetkezendő 3-4 hónapban biztosan nem megoldható az edzőterem látogatása, viszont több mozgással kapcsolatos cél is ki lett tűzve. Az alábbiakban felsorolom a jelenlegi adottságokat és a célokat. Kérlek amennyiben tudsz segíts nekem!

Magasság: 193 cm

Súly: 147 kg

Itthon fellehető eszközök: 16 kg-os gömbsúlyzó , 2 db 5 kg-os

Cél: egy év alatt kb -10-15 kg, némi állóképesség, Balatonkerülő biciklitúra

Üdvözlettel: György

Klein Istvan Szemelyi EdzoKedves György!

Nagyon szívesen adok tanácsot, hogyan tudnád elhagyni a súlyfelesleged. Mint másoknak, Neked is fel kell tennem még néhány kérdést, hogy tisztábban lássak.

– Milyen idős vagy?

– Mikor mozogtál utoljára rendszeresen?

– Mikor lenne a Balaton körbetekerése?

– Mennyi időt tudsz hetente mozgásra szánni otthon, illetve lakóhelyed környékén?

– Úgy gondolod, az étkezéseden nem kellene változtatni a fogyáshoz?

Még annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy 10-15kg leadása egészséges ritmusban is maximum fél év, én nem adnék magamnak ennél hosszabb határidőt. Gondolt ezt újra kérlek!

Várom válaszod! István

FB MANSzia István,

– 35 éves vagyok

– Rendszeres mozgás az kb 8-10 éve nem volt az életemben

– Hetente 3-4 alkalommal tudok időt szakítani

– A Balaton kerülés július eleje

– Az étkezés a Szent Grál tudom, ha esetleg ebben is tudsz segíteni az remek lenne. Azt gondolom egy rendes átgondolt “forgatókönyv” mellett nem lehet gond mást leemelni a boltban a polcról. Főzni rendszeresen főzünk, allergia nincs. Nem vagyok rutinos önsanyargató/fogyókúrázó, de ahogy látom a tanácstalanság szokta megölni lelkesedést. Ha csak meg kell megcsinálni/megenni ami le van írva az már fél siker. ( szerintem)

– A fél év valóban jobban hangzik. ( reméld a legjobbat és készülj a legrosszabbra )

Üdvözlettel:  Szabó György

Klein Istvan Szemelyi EdzoSzia!

Igen, az étkezés terén is tudok tanácsokkal szolgálni. A gyakorlatban az vált be legjobban, hogy pár hétig iratom a vendégeimmel, mit esznek, mit isznak és apró lépésenként változtatunk rajta, hogy

– a szervezetet ne érje váratlanul egy drasztikus vátás

– az új étrend alapjait a hozott szokások, az eddigi életmód gerince adja, így nem egy teljesen ismeretlen, szokatlan életformát kell egyik napról a másikra átvenni.

Gondolom, ha Balaton kerülésen töröd a fejed, akkor van kerékpárod. Jelenleg milyen gyakran pattansz fel rá? Hány nap alatt szeretnétek megkerülni a Balatont?

A heti 3-4 alkalom tökéletesen megfelel. Első sorban bringázni kellene, bár az kicsit időigényesebb, mint a gyaloglás, de most az a cél, hogy akár 2-3 órát is folyamatosan nyeregben tudj tölteni. Úgy képzelem, hogy első hónapban a fogyás megindítására koncentrálunk és az étkezésed helyes mederbe terelésére. A súlyzók egyenlőre nem  kellenek. A menetrend úgy nézne ki, hogy hétvégén, mikor több időd van, akkor bringázol egy hosszabbat, lehetőleg teljesen sík terepen. Hétköznap pedig gyalog-galopp. Tudsz szerezni pulzusmérő órát? Esetleg rendelkezel is eggyel? Fontos lenne ismernünk a terhelhetőségedet, plusz motivációt is meríthetsz az elégetett kalóriák mérésével.

Mennyi folyadékot fogyasztasz naponta? Legalább 3 liter kellene. Amennyiben messze vagy ettől, akkor itt is fokozatosan emeld a napi bevitelt.

Egyenlőre ennyi, várom válaszod, további kérdéseidet és az étkezési naplódat ébredéstől alvásig.

 

 

 

Hozzászólás beküldése

Az e-mail címedet soha nem tesszük közzé/osztjuk meg másokkal. A szükséges mezőket * jelzi.

A hozzászólásod beküldésével automatikusan hozzájárulsz az oldal adatvédelmi szabályzatának elfogadásához.