Mariann is fogyni szeretne

FB girlÜdvözlöm!

Olvastam Katalin írását és jó tudni hogy van még rajtam kívül más nő is aki 40 felett küzd a súlyával. Én nyáron leszek 45. Sosem voltam vékony típus, /sajnos/ mindig harcoltam a kilókkal és önmagammal, 3 gyermekem van időm viszont nagyon kevés. Össze vissza étkezem, kávézom is és ez nagyon látszik is. Az idő előre haladtával egyre jobban zavarnak a kilók, a hurkák, a hájtömegek magamon. Szeretnék én is fitt karcsú és egészséges lenni és fogyni. Ebben kérném a segítségét, amit előre is nagyon köszönök.

Klein Istvan Szemelyi EdzoKedves Mariann!

Miért szeretnél lefogyni? Ezt tisztáztad magadban? Mit ér ez meg Neked? Mert nem lesz olcsó, hiszen meg kell változtatnod az Életed. Azt az Életet, ami az elhízáshoz vezetett. Azt már tudjuk, hogy minek, mi lett az eredménye. A rendszertelenség, az egészségtelen táplálkozás vége elhízás lett. Amennyiben nem történik változás, ez így is marad és nem árulok el különleges titkot, hogy ez csak rosszabb lesz. Testi és lelki problémák, betegségek jönnek majd és egyre rosszabb életminőség. 3 gyermek édesanyjaként igen nagy a felelősség. Rajtad múlik, hogy megfelelő hátteret, nevelést, törődést kapnak-e, vagy egy beteg, esetleg később ellátásra szoruló Édesanyát.

Szóval, mit ér ez meg Neked? Pár óra mozgást hetente? Némi odafigyelést az étkezésedre? Szerinted, ha egészségesebben kezdesz gondolkozni, akkor mit tanulnak majd Tőled gyermekeid? Ez már nem csak Rólad szól, hanem Róluk is! Szívesen segítek a változásban, Neked “csak” csinálni kell!

Mit szólsz hozzá?

2 hozzászólás

 1. Nagy Mariann
  2014. április 20. vasárnap küldte be ekkor: 10:53 | Permalink

  Kedves István!

  Nagyon köszönöm a válaszát.
  Elsősorban szeretnék válaszolni arra a kérdésére hogy miért is szeretnék lefogyni. Nos a válasz egyszerű úgy érzem magam mintha 100 éves lennék.Fájnak a térdeim, fáj a derekam, össze vissza ugrál a vérnyomásom,alig birok felmászni 2 emeletet úgy érzem kiköpöm a tüdőm, és még sorolhatnám. Sokan azt mondják 40 felett már jönnek az ízületi és más problémák, én ebben nem hiszek, én azt állítom ha legalább 20 kg könnyebb lennék fele ennyi problémám nem lenne az egészségemmel, és nem utolsó sorban a kisebbik fiam miatt aki most 5 és fél éves és én nagyon szeretnék vele még focizni,kalandparkba menni, és mindent amit szeretne, de ezt most fizikailag nem bírom a fent említett problémáim miatt. És pont ezért fordultam önhöz és a segítségét szeretném kérni, hogy 1 év múlva a kicsi fiammal akár falmászásra is eltudjak menni és ne csak lentről nézzem. És nem utolsó sorban igen én is nő vagyok és szeretném jól érezni magam a bőrömben, és nem zsákokban járni és rettegni a tavasztól és a nyártól.

  Üdvözlettel.

  • 2014. április 20. vasárnap küldte be ekkor: 12:15 | Permalink

   Nagyon örülök a határozott, egyértelmű soroknak. Így minden egyszerűbb lesz. 1 év alatt 20 kg simán megvalósítható, sőt, a nagy részét már nyár végére a hátunk mögött hagyhatjuk. Örömmel jelentem, hogy ezennel a közös munkánkat meg is kezdtük. Pontokba szedem az első lépéseket, feladatokat:
   1. célkitűzés – megvalósult, hosszú távú -20kg
   2. tervezés – milyen és mennyi ideig tartó mozgás fér bele hetente az életedbe? Mit fogsz enni naponta keddtől? (Húsvét hétfő remek lezárása az eddigi életnek)
   3. fokozatos életmód váltás, kerülve a drasztikus változást, hogy a szervezeted könnyen, észrevétlenül alkalmazkodjon az újdonságokhoz.
   4. étkezési napló vezetése – erre látsz néhány példát az oldalamon (ébredéstő lefekvésig mindenről tudni szeretnék, amit eszel, iszol)
   Nos, egyenlőre ennyi, kezdhetjük a munkát!

Hozzászólás beküldése

Az e-mail címedet soha nem tesszük közzé/osztjuk meg másokkal. A szükséges mezőket * jelzi.

A hozzászólásod beküldésével automatikusan hozzájárulsz az oldal adatvédelmi szabályzatának elfogadásához.