Személyi Edző – Klein István – Vác

Klein István személyi edző

Azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy olyan embereknek is iránymutatást tudjak adni, akikkel, mint személyi edző még nem találkoztam, illetve, hogy kedves Vendégeim hazaérve újra átolvashassák azokat a tanácsokat, intelmeket, melyek hozzájárulnak életminőségük, életmódjuk változásához, céljuk eléréséhez a nap azon 23 órájában, amikor nem együtt sportolunk.

1975-ben születtem Vácott. Általános iskolai tanulmányaim alatt kezdtem cselgáncsozni, melyet középiskolai érettségi évem végéig kisebb megszakításokkal folytattam. Eredményeim kisebb kupagyőzelmek és egy

Személyi edző - Gyermekkori kép súlyzóval

OB II. helyezés. Ami a gyermekkori rendszeres sportolás előnye, hogy megtanít küzdeni, elviselni a vereséget és felkelni minden esetben, mikor az ember padlóra (tatamira) kerül. Katonaévem alatt kezdtem ismerkedni a rendszeres súlyzós edzéssel, de sosem volt komoly célom a testépítés, sokkal inkább az egészség megőrzése, az általános állóképesség fejlesztése.

2004-ben bekövetkezett vállízület gyulladásom egy teljes évre visszavetett a sportolásban. Felépülésem után sokkal óvatosabb és körültekintőbb lettem a gyakorlatok végrehajtásában. Kipróbáltam többféle aerob jellegű csoportos állóképesség-fejlesztő edzést, de semmi sem ragadott annyira magával, mint 2006-ban a váci Belvárosi Mozgáscentrum SpinRacing edzései. Nagy hatással voltak rám az ott eltöltött órák.

Bringázás Tomival a Naszályban

Fodor Tamás edző hatására megvásároltam első komolyabb terepkerékpáromat mellyel többek között bejártam a Börzsönyt, Pilist, Mátrát, a Bükköt, Kőszeg és a Balaton környékét.

Gyakorlati tapasztalataim kamatoztatására és az elméleti tudás megszerzése céljából elvégeztem a SpinRacing oktatói tanfolyamot a Fitness Company-nál. Ezután rögtön óraadó lettem azon a helyen, ahol korábban saját magam is a bérletvásárlók táborát gyarapítottam. A tanfolyam alatt sok-sok edző óráján voltam, hogy több különböző stílust ismerjek meg és kialakíthassam saját tematikámat, melyet menet közben tökéletesítettem, finomítottam. Az edzőt sokféle kérdéssel keresik meg Vendégei és rájön, hogy ismereteit folyamatosan frissíteni és bővíteni kell. Következő tanulmányom az Életmód Tanácsadó és Wellnestrainer képzés volt, ahol a táplálkozás és sporttáplálkozás rejtelmeibe kaptam betekintést Héder Éva által, aki közben felkért, hogy az általa irányított Fat Free Fogyókúra Központban legyek segítségére és tartsak edzéseket. Talán Évi csapatát külön ki kell emelnem szakmai tapasztalataim bővítése kapcsán, hisz olyan szellemiséget és gyakorlati módszereket ismerhettem meg, ami nem csak egy-egy vendég számára volt sikeres, hanem több száz embernek segített hatékonyan és tartósan átalakulni, új életformát kialakítani.

2008 tavaszán kértek fel a váci Tornádó Fitness és Fallabda Klub teremedzői feladatainak ellátására. 2008 őszén pedig elkezdtem a személyi edző képzést, melyet kitűnő eredménnyel be is fejeztem. Tanulmányaim itt sem értek véget. 2009 őszén sikeres vizsgát tettem a Testegyensúly és Preventív Gerinctréneri tanfolyamon.
Célom az embereknek megtanítani, miként tudnak összhangba kerülni saját testükkel, hogyan optimalizálhatják a terhelést, hogy minden körülmények között a fejlődésüket és az egészségük megőrzését szolgálja.

Hiszem, hogy a jó szakember folyamatosan képzi magát ezért 2012-ben elvégeztem az X-Training Crossover Fitness tanfolyamot, hogy minél sokoldalúbb és felkészültebb legyek Vendégeim örömére. Ezekkel a képzésekkel változatosabb és professzionálisabb munkát tudok végezni, mint személyi edző.

 2011-2012-ig vettem részt a Váci Női Kézilabda SE játékosainak állóképességi felkészítésében, valamint táplálkozási és edzéselméleti tanácsokkal láttam el őket.

2013. februárjában sikeres vizsgát tettem, mint Polar Race Trainer, futás szakágban.

2013. március 1-től váci A-Fitness vezetői feladatait láttam el, de ezen kívül továbbra is tartok személyi edzéseket, mert erről az élményről nem szeretnék lemondani.

2013. nyarán sikeres vizsgát tettem, mint BodyRope funkcionális tréner.

2014. május 1-től újabb kihívást keresve átvettem a váci Royal Fitness Club szakmai irányítását, ahol jelenleg is dolgozom, mint személyi edző és életmód tanácsadó.

>>>A személyi edzésről bővebben itt olvashatsz<<<